vrijdag 9 juni 2017

Wat gaat er nu gebeuren in de komende dagen met onze pups

De neonatale fase: 0 - 14 dagen leeftijd

Doof en blind geboren
De pups worden doof en blind geboren en blijven dit de eerste 10-14 dagen. Voelen en ruiken kunnen ze wel. Met hun tastzin en neus vinden zij de weg naar moeders tepel en leren zij haar geur en die van hun broertjes en zusjes (her)kennen.
Wennen aan mensen
Ook nemen ze in deze periode de mensengeur op. Deze fase is dus belangrijk voor de hond-mens binding. Houd de pups af en toe tegen u aan, maar laat niet te veel vreemde mensen bij de teef en haar kroost. Rust is in deze fase belangrijk.

Hierbij een fotospecial voor de fanclub!















woensdag 7 juni 2017

8 dagen later


Vandaag zijn de pups 8 dagen oud, het geboortegewicht is bij velen zo goed als verdubbeld! De teefjes wegen tot 765 gram, het worden al echte dametjes! Uiteraard blijven de reutjes niet achter. Ook zij worden al stevige en stoere jongens van zo'n 690 gram… Wanneer een van de pup de kans niet krijgt om voldoende melk te drinken, krijgt hij een VIP-behandeling. Vandaag was het de beurt aan bruin en grijs. We merken dat de pups al enkele onhandige en wankele stapjes zetten, maar ondanks hun doorzettingsvermogen struikelen ze nog over hun eigen pootjes of rollen ze tegen elkaar aan... wat is het leuk om hen zo te zien opgroeien.
We zijn apetrots op dit nestje, maar vooral op mama Nina.












VIP-behandeling